Voor u gelezen

Voor u gelezen: Rubjerg-Knude

Geplaatst op

Iconische Deense vuurtoren van 722 ton is gered en 80 meter landinwaarts verplaatst

EPA

De in 1900 gebouwde Deense vuurtoren Rubjerg Knude is gered nadat het bouwwerk bijna 80 meter landinwaarts is verplaatst. Een knap staaltje techniek: de 23 meter meter hoge vuurtoren is vandaag hydraulisch opgetild, op rails geplaatst en naar zijn nieuwe locatie geschoven. De technici klaarden de klus onder enorme mediabelangstelling op enkele uren tijd.

De bijna 120 jaar oude vuurtoren in Hjørring in de noordelijke Deense regio Noord-Jutland dreigde door kusterosie in zee te storten. Dat was al vrij snel duidelijk na de ingebruikname. De duinen namen de moestuin over en de zee kwam elk jaar twee meter dichterbij. Oorspronkelijk stond de toren op 200 meter van de zee.  Dat was geslonken tot amper zes meter.

De Rubjerg Knude is al sinds 1968 geen vuurtoren meer, het gebouw deed dienst als museum tot 2002. De initiatiefnemers moesten dat jaar de deuren sluiten omdat de zee dichterbij bleef komen. Toch bleef de toren op een gigantische duin een belangrijke toeristische trekpleister. Elk jaar komen minstens 250.000 toeristen naar het bouwwerk afgezakt. De erosieklok tikte ongenadig verder. Actie was nodig. Zoniet zou het gebouw worden ontmanteld waarna het binnen enkele jaren in zee zou verdwijnen.

De Denen willen hun iconische vuurtoren niet kwijt en zijn bereid daarvoor te betalen. De verhuiswerkzaamheden kosten zeker 5 miljoen Deense Kronen (bijna 670.000 euro). Er gingen tien weken voorbereidingswerkzaamheden aan vooraf.

De ingenieurs en werklui schoven de toren twaalf meter per uur verder. Hun werkzaamheden kregen een onverwachte meevaller: de toren bleek lichter dan eerst gedacht. De Rujberg Knude woog niet 1000 ton, maar blijkt 722 ton te wegen. Indien de kusterosie verder gaat aan het huidige tempo, zal de toren binnen veertig jaar opnieuw moeten worden verplaatst. Zo’n 25.000 passanten kwamen vandaag een kijkje nemen naar de werkzaamheden.

AP
AFP
AFP
AFP
EPA

Voor u gelezen

De Matentunnel in Assen bijna klaar

Geplaatst op
Bron:beton-constructie-matentunnel
Assen stad.nl

Aannemers combinatie die de maten tunnel bouwen heeft de zware betonconstructie klaar waar het dek op zal rusten. Afgelopen weken is er hard gewerkt en is op de betonnen fundering veel extra wanden en staanders gebouwd en vol gestort met beton. Nadat het beton rustig zijn stevigheid kan krijgen is de bekisting weggehaald en zijn de constructie delen zichtbaar.

Betonwerk wanden van de wegen
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de betonconstructie naast de wegen, waar straks de zandmassa tegen aan kan worden gewerkt, ook de midden geleider van de weg krijgt een funderingsstrook. Binnen enkele weken zullen de wegenbouwers het werk kunnen overnemen en eind december zal het project klaar zijn.

Stalen liggers
Tijdens het plaatsen van het tunneldak ruste de constuctie op stalen liggers met daaronder stalen palen die 30 meter in de grond waren verankerd. Deze stalen liggers en palen zullen de aankomende periode verdwijnen en kan het tunneldak rusten op de nieuwe betonconstructie.